perjantai 29. tammikuuta 2010

Ei ehdi laittautua nätiksi, lähdenpä töihin kalsareissa

Ja tämä kirjoitus päättää tammikuisen perhepolitiikkaa Britanniasta-sarjan... Itse asiassa tähän olisi nyt kaksikin lähestymistapaa, toinen "hyväksyvä" ja toinen tuomitseva.

Lyhyesti tarina ensin. Cardiffissa (Walesissa) paikallinen prisma
Tesco on joutunut kieltämään ostoksille tulon yövaatteissa (kiellettyjä siis mm. pyjama ja aamutossut, muttei paljoin jaloinkaa saa tulla). Paikallinen laatujulkaisu Daily Mail on haastatellut Tescon vakioasiakasta, kahden lapsen äitiä, 24-vuotiasta Elainea, joka on päätöksestä raivoissaan. Otteita haastattelusta: "En ymmärrä tätä ollenkaan, käyn muissakin kaupoissa pyjama päällä eivätkä ne sano mitään", "Tämä on naurettavaa. Päälläni on hieno pyjama, tässä on karhuja ja pingviinejä. Laitoin parhaat (pyjamat) päälle tänään, että näyttäisin siistiltä", "Olen kiireinen lasteni kanssa. Ei minulla ole aikaa puunailla itseäni" ("I haven't got time to get myself all dolled up").

1) On ymmärrettävää, että pyjamaakin voi pitää ulkovaatteina. Suuri osa teinitytöistä (ja jotkut aikuisemmatkin) näyttää täälläkin kulkevan ulkona pelkät kalsarit housuina.


2) Kuinka kiireinen voi olla, ettei ehdi vaihtamaan farkkuja ja t-paitaa päälle? Tai vaikka sen pyjaman päälle, jos tosi kiire tulee. Henkilökohtaisesti minä kyllä nukkuisin mieluummin farkuissa kuin lähtisin pyjama päällä ihmisten ilmoille. Uskaltaako tässä ajatellakaan millaista muu elämä on, jos standardit on tässä.

Hyvää viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Hauska kirjoitus! Näissä maisemissa näkee kyllä melkein pyjamapukuisia naisia kaupoissa paljonkin. Osa kotiapulaisista puetan uniformuun, joka meikäläisten silmissä on ihan pyjama. Löysät housut ja paita, mieluiten vaaleanpunainen tai vaaleansininen, ruuduilla tai ilman. Olennaista kai on osoittaa vaatetuksella ko. naisen paikka seurueessa ja hävittää yleensä nuoren naisen naisen naisellisuus pyjamamaisen virka-asun alle.

    VastaaPoista