keskiviikko 6. tammikuuta 2010

2010


Hyvää alkanutta vuotta Englannistakin päin! Parhaillaan täällä on maa valkeana ja lunta sataa yhä enemmän. Junat eivät kulje, bussitkin ovat varmaan varikolla ja autoiluakin suositellaan vain äärimmäisen pakon edestä....

Poliittinen uusivuosi on täällä kuitenkin päässyt alkuun ja ihan vaalikamppailulla. Tiedossa ei ole vielä milloin päästään äänestämään, yleisin veikkaus on 6. päivä toukokuuta, mutta viimeistään kesään mennessä joka tapauksessa.

Uutisten mukaan hallituspuolue Labourin vaalistrategia on perusäänestäjien houkuttelu. Kaikki Labourin näkyvimmät poliitikot eivät tähän ole tyytyväisiä - mm. entinen komissaari, nykyinen Business secretary & varapääministeri Peter Mandelson varoittaa, ettei tällä taktiikalla voiteta vaaleja.

Mandelson: Decoding his words
What he said "We are not a sectarian party. We are not a heartlands party."
What he meant Tony Blair won three elections by appealing to the middle classes. If we don't do that, we leave the field clear for David Cameron and we are toast.
What he said "We are not going to win the election on that basis."
What he meant If we pursue a "core vote" strategy and preach to the Labour converted, we will not only lose but lose badly and could be out of power for a generation.
What he said "Of course, we want to retain the vote that is most loyal to us."
What he meant We hope the prospect of a Tory government will rally disaffected Labour supporters behind us but we must appeal to a wider audience.


Hmm.. Jotenkin tuo peruskannattajan kosiskelu kuulostaa tutulta...

Mediassa uutisoidaan myös juonia pääministerin ja puheenjohtajan vaihtamiseksi vielä ennen vaaleja, mutta aikaisemmat kokeilut ovat jääneet yritykseksi railakkaista yrityksistä huolimatta. Huhujen mukaanhan mm. ulkoministeri David Miliband olisi ollut pääministeri Gordon Brownin suosikki uudeksi EU:n ulkoministeriksi, mutta kun hän ei suostunut lähtemään kotimaan politiikasta pois, paikan saikin loppujen lopuksi Catherine Ashton. (Joka on tietysti paikallaan vain ja ainoastaan sen takia, että sattuu olemaan nainen. Melkein kuin EU:n ulkoministerin paikalle voisi repäistä kadulta minkä tahansa naikkosen. )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti