sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Morsimella olikin parta ja kierot silmät niqabin alla!

http://gulfnews.com/news/gulf/uae/crime/man-claims-fiancee-hid-beard-under-niqab-1.580722

Täkäläisissä lehdissä on aika ajoin mitä eriskummallisempia juttuja naisten ja miesten välisistä suhteista. Niqabin (kasvot peittävä huntu) alta paljastunut morsiamen parta ja kierot silmät on yksi eriskummallisimmista jutuista. Paitsi että tämä tarina ei ole mikä tahansa tarina, vaan uutinen, itse asiassa sharia-oikeudenkäynnistä kertova uutinen. Ja siten se on tarina elävästä elämästä.

Lukijan kannattaa kiinnittää huomiota tarinassa ainakin seuraaviin seikkoihin:

- sulhanen on "an arab ambassador" --> ei siis ihan nuori poika kyseessä vaan pikemminkin keski-iän ylittänyt herra
- morsiamen ja sulhasen äiti olivat hoidelleet naimakauppaa ennalta keskenään --> myös keski-iän ylittäneet herrat antavat naimakauppansa äitinsä hoidettavaksi
- kun parta ja kierot silmät paljastuivat sulhaselle, vaati hän paitsi avioliiton mitätöintiä, myös morsiamen passitusta hormonitutkimuksiin (lääkäri totesi myöhemmin ettei hormonaalisia ongelmia ollut)

Euroopassa niqabin käyttökieltoa perustellaan turvallisuussyillä. Tällä sulhasella voisi olla keskusteluun yksi lisäargumentti hiassaan. Täkäläisen median luonteeseen ei kuulu kaivaa esiin sulhasta tai morsianta kommentteja antamaan eikä tarjoamaan jutulle kuvitusta. Uutinen oli yhden päivän uutinen ja siinä se.


Linkki kuviin erilaisista musliminaisten tavoista peittää pää ja/tai kasvot: http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/hi/pop_ups/05/europe_muslim_veils/html/2.stm.  Emiraattinaisilla yleisin tyyli on sheila; pään päälle löysästi kiedottu huivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti