perjantai 5. kesäkuuta 2009

Who needs enemies when you have friends like this...

Täällä Britanniassa odotellaan kovasti milloin järjestetään seuraavat parlamenttivaalit- hallituspuolue Labour on pääministeri Brownin johdolla vapaassa laskussa ja paikallinen media lyö kovaa. Vain päivää ennen eilisiä paikallisvaaleja erosi niistä asioista vastaava ministeri, jonka kerrotaan kuuluvan naisministereistä koostuvaan "WAG-kerhoon". Tämä ei ole jalkapalloilijoiden vaimokerho, vaan "Women against Gordon" (Naiset Gordonia, eli pääministeri Brownia, vastaan). Viimeisimmän eron teki miesministeri James Purnell, jonka koko erokirje on luettavissa kokonaisuudessaan mm. täällä.

Purnell kertoi Gordon Brownille osoitetussa avoimessa kirjeessään mm. näin:
"I now believe your continued leadership makes a Conservative victory more, not less likely... I am therefore calling on you to stand aside to give our Party a fighting chance of winning". (Uskon, että sinun johtajuudessasi konservatiivien tuleva voitto on enemmän, ei vähemmän, todennäköinen... Pyydän siksi sinua eroamaan, jotta meidän puolueella olisi mahdollisuus voittaa vaalit).



Eli tällaista keskustalua täällä Brittein maalla... Kuka kaipaa vihamiehiä, kun sinulla on tällaisia ystäviä.

ps. Tätä showta lisää siis Labourin sisäisten ongelmien lisäksi em. postauksessa mainittu kulukorvausshow, joka on jatkunut jo pari viikkoa. Täällä parlamentaarikkojen kulukorvaukset maksetaan kuittien perusteella, mikä on käsittääkseni melko harvinaista eurooppalaisessa mittakaavassa ? Ymmärrän toisaalta kansalaisia, ettei ole kiva kuulla kansanedustajan käyttävän veronmaksajien rahoja uuden maton ostamiseen... mutta toisaalta - nämä kulukorvaukset ovat osa kansanedustajan palkkaa (kulukorvauksia siitä, että joutuu asumaan kahdessa paikassa työn vuoksi) ja sen saa sitten mielestäni käyttää vaikka sitten uuden maton ostamiseen. Pitäisi toki (avustajan) olla vähän selväpäisempi, että ottaisi pornofilmit pois korvauslapuista, jos sellaisia on täällä sitten pakko käyttää. Ja suoranaiset laittomuudet (eri tietojen antaminen verottajille ja työnantajalle missä oikeasti asustaa jne) on tietysti varsin hämäräperäistä. Mutta voisiko kulukorvaukset maksaa ilman kuittihässäkkää sen mukaan mistä vaalipiiristä on valittu. Nämä näkemykset eivät tosin saa suurta suosiota paikallisten keskuudessa, mutta ainakin sään lisäksi on löytynyt uutta keskusteltavaa tästä kulukorvausskandaalista...

PS. Muistakaa äänestää sunnuntaina, jos ette ole sitä jo tehneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti