lauantai 6. kesäkuuta 2009

"Naisministerit olivat vain ikkunakoristeina"


Ja lisää ministerieroja. Vielä torstai-iltana Eurooppaministerinä toiminut Caroline Flint sanoi olevansa Gordon Brownin takana, mutta perjantaina (ilmeisesti uudistetusta hallituksesta ei löytynyt mieluisaa paikkaa) Flint lähetti kitkerän erokirjeen.

Flint suorasanaisesti syytti Brownia, ettei tämä antanut naisministereilleen tarpeeksi valtaa ja kohteli heitä vain "ikkunakoristeina"

"You have a two-tier government. Your inner circle and then the remainder of cabinet.I have the greatest respect for the women who have served as full members of cabinet and for those who attend as and when required. However, few are allowed into your inner circle. Several of the women attending cabinet – myself included – have been treated by you as little more than female window dressing." (Hallituksesi toimii kahdella tasolla. Sinun sisäpiirisi ja sitten muu hallitus. Arvostan suuresti kaikkia naisia, jotka ovat toimineet täysivaltaisina hallituksen jäseninä sekä niitä, jotka osallistuvat silloin, kun tarvitaan. Joka tapauksessa, vain harva on valittu sisäpiiriisi. Monia meistä hallitusnaisista on kohdeltu taholtasi lähinnä naispuolisina ikkunakoristeina).


***

Samalla Italian pääministeri Silvio Berlusconi (kokoomuksen veljespuoleesta) on omalla tavallaan etelän median hampaissa, tarkemmin ottaen Espanjan El Pais-lehden. Sen julkaisemat kuvat Berlusconin huvilalta vähäpukeisesta naisista ja Tsekin entisestä pääministeristä eivät ilahduta Berlusconia. Se on se etelän media ja mediapeli... (mutta ainakin kotimaiset skandaalit alkaa vaikuttaa näitä lukiessa varsin huvittavilta!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti