tiistai 9. kesäkuuta 2009

Sika sika sika

Päivityksiä Englannista. Aiemmassa postauksessa mainittu Caroline Flint ilmeisesti (huhujen mukaan) halusi nimittää Gordon Brownia "seksistiseksi siaksi" (sexist pig) erokirjeessään, mutta toverit saivat hänet muuttamaan mieltään. No - eiköhän se kirje tuonut pointin esille, vaikkakin sitten hienovaraisemmin (tai sikoja loukkaamatta...).

***

Englannissa puhaltavat myös kovat oikeiston tuulet, kun konservatiivien lisäksi Euroopan
parlamenttiin sai kaksi paikkaa BNP (British National Party), ml. perienglantilaisen politiikon tapaan Cambridgessä opinnot suorittanut Neil Griffin. BNP mm. kieltää jäsenyyden muilta kuin valkoisilta (
'indigenous Caucasian') - vaalivoiton jälkeen BNP:tä kohtaan aletaan todennäköisesti nostaa syytteitä (esim. työsyrjintä) ja näin hankaloittaa puolueen toimintaa. Puolue sai kuitenkin merkittävän ääniosuuden, vaikkei kukaan tunnu ymmärtävän kuka heitä voisi äänestää (ja vielä D-Dayn 65-vuotismerkkipäivän kynnyksellä!)...

Kun tämän lisäksi UKIP sai lisäpaikkoja Euroopan parlamentissa ja kohosi toiseksi suurimmaksi puolueeksi hallituspuolue Labourin edelle, ja todennäköisesti voi olettaa, että seuraavat parlamenttivaalit (jotka pidetään viimeistään ensi kesänä) seuraavat samaa trendiä, niin UK:n oikeistolaistuminen ja asenteiden koventuminen vain jatkunee.

***

Kai tässä kuitenkin pitää muuten toivoa Suomen maineen kannalta, että toivottavasti Timo Soini - tai joku muu perussuomalaisissa (tai perustuslaillisissa kuten Mitro Repo sanoi maikkarin aamushow:ssa - eduskuntapuolueet on siis melkein opiskeltuna...;))- osaa sen verran lontoota, ettei mene samaan ryhmään BNP:n kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti