perjantai 1. lokakuuta 2010

Kännykkänumerohäirintää

Poliisi on kiinnittänyt Emiraateissa yleistyneeseen kännykkänumeroflirttiin - tai -häirintään. Tässäkin kulttuurissa, missä nuorten miesten ja naisten sosiaalista kanssakäymistä kontrolloidaan vielä melko lailla, löydetään toki keinot löytää yhteys vastakkaiseen sukupuoleen. Nuorten miesten keskuudessa on yleistynyt käytäntö huudella omaa kännykkänumeroaan neitoselle, jonka huomiota halutaan. Nuori nainen voi parkkipaikalle mennessään löytää myös autonsa ikkunasta kännykkänumeron.

Tällaisen numerohäirinään kohteeksi joutuminen koetaan kiusalliseksi - naisen kunnian loukkaamiseksi.

“The act of giving a number to a woman in front of people can breach her modesty because of how people will view that woman, even though she is not participating,” said Mohammad Ahmad al Saadi, a lawyer at Dubai Courts. “It’s not the act itself, but the word that causes the harm.” - Näin toteaa dubailainen juristi aiheesta kertovassa lehtijutussa.


Vain päivä sen jälkeen, kun olin lukenut tämän jutun lehdestä ja ajatellut että tehdäänköhän tässä nyt taas kärpäsestä härkänen, pääsin todistamaan numerohäirintää ihan itsekin. Ei, minulle ei kukaan numeroon huudellut mutta samoissa liikennevaloissa seistessäni kaksi nuorta arabiherraa ajoivat autonsa poikittain suojatielle, jotta pääsivät sivuikkunasta huitomaan numeroon taaempana olevaa autoa kohti. Lehtijuttu auttoi ymmärtämään, että viikonlopun aattona siinä haettiin selvästi kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen. Hämmennykseltäni en tajunnut valokuvata tapahtumaa. Vaikea sanoa, paloivatko punaiset tarpeeksi kauan, että numeron välitys onnistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti