torstai 8. maaliskuuta 2012

Naisten päivä 2012

Hyvää naisten päivää!

Tässä yksi näkökulma naisen elämään Britanniassa vuonna 2012. Kun hallituksessa on naisia 21/119 (!) ministeristä, naisten ja miesten punnan ero on 15,5% ja arvioiden mukaan naisten maksettavaksi lankeaa suurin osa hallituksen (kieltämättä tarpeellisista, thank you Labour!) budjettileikkauksista.

2 kommenttia:

  1. Jos luet brittitutkimuksia ajankäytöstä, niin siellä on sama tilanne kuin Suomessakin. Kun naisten palkat ovat Suomessa noin 82 % miesten palkoista, niin vastaavasti miesten vuosityötunnit ovat noin 19 % suuremmat kuin naisten. Ansiovertailuissa ei ikinä oteta huomioon, kuinka paljon työpanosta niiden ansitsemiseksi on tehty.

    Lopputulos: Ei merkkiäkään palkkasorrosta sielläkään.

    Paulöi Sumanen, Työaika- ja palkkatilastotutkija, eläkkeellä

    VastaaPoista
  2. mita tarkoitat, ei merkkiakaan palkkasorrosta sielakaan? vaitatko oikeasti ettei mielestasi naisten ja miesten palkoissa ole eroja? miksi sairaanhoitajat saa vahemman palkkaa kuin palomiehet. tai tekstiilityonopet vahemman kuin metallityonopet?

    sita paitsi, ehkapa naisten pitaa tehda tyot joutuisasti etta he ehtivat kotiin tekemaan viela toista tyopaivaa kotitoiden kanssa, siita riittaa tilastoja myoskin miten kotityot jakautuvat...

    VastaaPoista