torstai 10. kesäkuuta 2010

Ihmeellistä, kummallista

Lopun alku- näin kuvailtiin eilen alkavaa friikkishowta, Big Brotherin yhdettätoista ja viimeistä tuotantokautta. Tarjolla BB:n viimeiseen sirkustaloon oli muun muassa iranilainen kääpiö ja olympiamitalistin sukulainen, entinen Miss UK. Sirkushuveja kansalle koko rahan edestä!

Eilen päättyi myös Labourin puheenjohtajaehdokkaiden asettelu. Täällä ehdokkaiden täytyy saada 33 kansanedustajan (258:sta) tuki taakseen, jotta he voivat olla virallisesti ehdolla puheenjohtajaksi (eli n. 13% - Keskustan eduskuntaryhmässä tämä tarkoittaisi 7 edustajaa). Ehdokaskisa oli tiukka loppuun saakka - eilenaamulla kisasta luopui vasemman laidan Labourin edustaja John McDonnell. Tätä ennen virkaatekevä puheenjohtaja Harriet Harman oli jo kertonut tukevansa Diane Abbottia kisaan - ei siis puheenjohtajaksi, vaan pelkästään hänen mahdollisuuksiaan olla mukana kisassa.

Jos BB on freakshow, niin Labourin puheenjohtajakisa on todennäköisesti sen täydellinen vastakohta. Ennen Diane Abbottia kisassa oli jo mukana 4 keski-ikäistä, valkoista miestä, joista jokainen on koulutettu Britannian huippuyliopistoissa (Oxford tai Cambridge). Diane Abbottin (musta Oxfordissa koulutettu nainen) kisaan osallistumisen mahdollistivat loppujen lopuksi muun muassa David Miliband, joka on itse myös kisassa mukana ennakkosuosikkina! On tämä Britannian poliittinen järjestelmä kuulkaa ihmeellinen, aina jaksaa yllättää... No, nyt kisassa on joka tapauksessa mukana nainen, kaksi veljestä sekä kaksi muuta ex-ministeriä. Voittaja selviää syyskuussa. Saa nähdä bongataanko Gordon Brown ennen sitä, sillä hänen väistyttyä puolueensa johdosta en ole nähnyt hänestä mitään uutista tai vilaustakaan esim. parlamentin kyselytunneilla.

Ps. Jos joku on matkustamassa UK:hon päin Finnairilla, katsokaa tarkkaan kun varaatte lennot, ettei BA operoi niitä. Ovat nimittäin menossa jälleen lakkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti