maanantai 8. maaliskuuta 2010

Hyvää naistenpäivää!


Miehillä on enemmän vapaa-aikaa kuin naisilla, toteaa uusi OECD:n tutkimus. Miesten suhteellisen vapaa-ajan määrä ilmeisesti korreloi lisäksi etelä-pohjoinen suhteessa, sillä tutkimuksesta uutisoineen Dailymailin mukaan norjalaisten miesten ylimääräinen vapaa-aika on laskettavissa yhden käden sormilla, Italiassa miehet nauttivat 80 minuuttia extra-vapaata. Brittimiesten vapaa-aika on 10 minuuttia enemmän kuin naisten.

Tutkimuksessa on tosin monta osatekijää, sillä aika on jaettu neljään eri osaan: työ, palkaton työ, oma hyvinvointi (personal care) ja vapaa-aika. Esim. nukkuminen kuuluu hyvinvoinnin piiriin. Mutta vaikka esim. brittinaiset kuluttavat 22 minuuttia enemmän aikaa oman hyvinvoinnin piirissä, miehillä on silti tuo 10 minuuuttia enemmän vapaa-aikaa. Naisten shoppailu tosin tuotti ongelmia myös tutkijoilla, onko se sitten palkatonta työtä vai vapaa-aikaa? ;))


* * *

Kuva on viime perjantailta, miten täällä Englannissa on jo kevätfiilikset. Vaikka paikallisten mielestä kevät alkaakin vasta 21.3....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti