Täällä Brittein maassa alkaa vaalihuuma kiihtyä. Oven takana käy poliittisia ehdokkaita tai heidän tukiryhmäläisiään (tai no, Labour jätti vain esitteen), jostain syystä täällä kampanjoidaan ovelta ovelle kiertämällä, mutta kaupungilla saa sen sijaan kävellä vapaasti pelkäämättä (poliittisia) kampanjoijia. Minullekin lähetettiin kirje, jossa kysyttiin, että olenko varmasti ilmoittanut oikean kansallisuuteni enkä sittenkin olisi britti tai irlantilainen. Koska jos olisin, niin saisin äänestää tulevissa parlamenttivaaleissa. Oikeasti - jos joku ei osaa rastia omaa kansallisuuttaan niin silloin vaaleissa äänestämättä jättäminen taitaa olla pieni murhe.
Poliittisia kuumia perunoita kuluneella viikolla ovat olleet mm. "cab for hire"-poliitikot, Sam Camin raskaus ja lakkoilu. Jos Suomessa kansanedustajista on huono kuva, voitte vain kuvitella millaista loskaa täällä kansanedustajat saavat niskaansa... Kuluskandaalissa kärsi kaikki puolueet, ja sen jälkipyykkiä pestään edelleen. Viimeisimpänä kansanedustajia (mm. ex-ministereitä) on syytetty lahjuksien ottamisesta: sanomalehti kuvasi salaa kansanedustajia, jotka lupasivat edistää lobbaajien asiaa rahasta. Yksikin valopää kuvasi itseään "cab for hire"-termillä.
Myös vaalivauvaa pukkaa, nimittäin oppositiojohtaja David Cameronin rouva Samantha (Sam Cam) on raskaana. Vaalivauva nähdään täällä kovinkin positiivisena, sitä ei vielä tiedetä jääkö tuleva isä David Cameron isyysvapaalle.
Konservatiivien vaalivauvan lisäksi Labourille päänsärkyä aiheuttavat maata vaivaavat lakot. Yksi Labourin suurimmista tukijoista, Unite (BA:n henkilökunnan ay-järjestö), joutui siirtämään joululakkonsa vaalissa ilmenneiden epäselvyyksien takia ja kaksiosaisen lakon viimeinen osa on parhaillaan meneillään. Myös ratatyöläisten järjestö aikoo lakkoon (pari tuntia aamulla ja illalla neljän päivän ajan) ensi viikolla, joka halvaannuttaisi maan pahasti. Molemmat lakot tuottavat eittämättä tuskaa paitsi yleisölle, myös Gordon Brownille ja hänen johtamalle Labourille.
Uniten johdolla sen sijaan näyttää olleen hauskaa, sillä paikallisen iltalehden mukaan Uniten johtoon kuuluvat Derek Simpson ja terry Pye kävivät tutustumassa järjestönsä rahoilla Thaimaassa ja ohjelman kuului myös pahamaineisessa strippiluolassa Playskoolissa käynti:
"Women who work at Playskool are forced to earn a living by selling sex to customers. Their wages are cut substantially by the bar owners unless they sleep with at least nine clients every month."
Siinäpä on selittämistä ay-johtajille. Sympatiat lakkoiluanne kohtaan ei ainakaan nouse...
sunnuntai 28. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti