Terveisiä Englannin keväästä! Narsissit kukkii ja aurinko paistaa:) Pahoittelut blogihiljaisuudesta omalta osaltani, se tulee jatkossakin varmaan jatkumaan jossain määrin, sillä tänään käteeni sain uuden taloni avaimet. Talo vaatii "pientä pintaremonttia", joten illat menee varmasti bloggaamisen sijaan muissa merkeissä:)
Konservatiivista Daily Mailia lukiessa (8.3.2011) meinasin vetää kahvit kurkkuun. Lehden taloustoimittaja Alex Brummer linjasi kymmenen teesiä miten hallituksen pitäisi auttaa yrityksiä.
Listalla nro 1: kumotkaa tasa-arvolaki. Se kun saattaa laittaa tasa-arvoa noudattomat yritykset liriin!
Nro 4. erotkaa eurooppalaisesta työlaista. Myös paikallista Diili-ohjelmaa vetävä Lord Sugar on kuulema kommentoinut, että yritysten pitäisi saada laillisesta kysellä työhaastettelussa perhesuunnitelmista.
Vaikka tiedän, että kyseessä on Dailymail, eikä sitä pitäisi lukea oman verenpaineen takia... Aika uskomatonta, että vuonna 2011 tasa-arvon perusasiat näyttävät olevat debatin alla!
perjantai 25. maaliskuuta 2011
lauantai 5. maaliskuuta 2011
Pinkeissä sareissa sortoa vastaan!
Pinkkien sarien ryhmän johtaja Sampat Pal Devi joukkoineen, kuva The National
Näin viime syksynä Abu Dhabin elokuvafestivaaleilla mieleenpainuvan dokumentin, Pink saris, joka kertoo intialaisesta naisporukasta, joka on päättänyt puolustaa kanssasisariaan mielivaltaisia miehiä vastaan olivat he sitten aviomiehiä, sukulais- tai poliisimiehiä. Nimen mukaisesti naiset ovat sonnustautuneet pinkkiin sariin - köyhissä intialaismaisemissa usein porukalla esiintyvä ryhmä ei totisesti pyytele anteeksi olemassaoloaan.
Ryhmän johtonainen, Sampat, on lujaluontoinen nainen, joka ei kaida kaikkia sovittelun muotoja ratkoessaan ristiriitoja köyhien intialaisten keskuudessa. Kiristys ja väkivallalla uhkailu ovat hänelle sallittuja keinoja - tarkoitus pyhittää keinot. Sampat myös nostaa rohkeasti omaa rooliaan esiin, ei siis vähättele itseään ja miksi pitäisikään.
Elokuvan yksi hieno piirre on siinä, ettei Sampatista yritetä tehdä pyhimystä, vaikka hän onkin hyvällä asialla. Ehkä naisten asia ei aina etene pehmeisiin väreihin pukeutumalla ja pehmeällä äänellä kiltisti jutustelemalla? Elokuva on myös opettavainen sukellus intialaisen kastilaitoksen olemassaoloon.
Jos sinulle tulee jossain mahdollisuus nähdä elokuva, suosittelen ehdottomasti!
Ohessa lehtiartikkeli ryhmän kuulumisista: Pink sari gang fights against India's oppressors - The National.
kuva elokuvasta Pink Saris,
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)